Voiko itsemurhan tehdä masturboimalla? Kysykää Amerikan Alt-Rightilta

Tiesitkö, että Lauren Southern on joskus käynyt treffeillä puoliksi mustan pojan kanssa?!

Tiesitkö, että eräs Tara McCarthyn isovanhemmista on puoliksi intialainen?!

Kas, siinä Pohjois-Amerikan vaihtotoehto-oikeiston kuumat puheenaiheet viimeisen noin viikon ajalta.

Verkossa nimimerkillä meuhkaavien reuna- ja paskaloordien kollektiivinen tuomiokin on selvä: naisilla nyt ei vain ole asiaa mihinkään valkoisten etua ajavaan etnonationalistiseen liikkeeseen, vaan heidän tehtävänsä on harrastaa paljon seksiä (mielellään juuri minun kanssani) ja synnyttää lapsia tulevaa Lopullista Rotusotaa varten!

Alt-Rightin ampuivat kovaan nosteeseen juuri netissä toimivat määrätietoiset, älykkäät, pääosin koulutetut mutta pahasta naisen puutteesta kärsivät nuoret valkoiset miehet. Nyt sama porukka näyttää menettäneen kykynsä hallita kaikkein epäsopivimpia yllykkeitään ja on vaarassa ampua sen takaisin alas.

Mahdollista ryhtiliikkeen tai kurinpalautuksen suorittajaa ei näytä olevan näköpiirissä. Liikkeen pää-äänenkannataja altright.com vaikuttaa osallistujan ajojahtiin sivuston kaikkein tuotteliaimman ja myös ylivoimaisesti kaikkein huonoimman kynäilijänsä Vincent Law’n johdolla. Mikä vielä pahempaa, kommenttiosastot osoittavat liikkeen kannattajien kapseloituneen omaan pieneen piiriinsä, skeneslangiinsa ja kaikkiin eri mieltä oleviin lyötäviin helppoihin leimoihin.

Greg Johnson on ehtinyt jo todeta, että Alt-Right on kuollut, eläköön valkoinen nationalismi. Muita järjen ääniä Alt-Rightin kovan ytimen ulkopuolelta somessa vellovaan kakofoniaan tuovat Millennial Woes ja PhilosophiCat.

Euroopassa ja Suomessa ihmisillä on keskimäärin hieman enemmän kykyä itsetutkiskeluun kuin amerikkalasilla, joten en ole valtavan huolissani, että vastaava ilmiö syntyisi täälläkin. Varuillaan kannattaa toki olla. Harva meistä haluaa kai palata vanhoihin huonoihin päiviin, jolloin oman nationalistiputiikkisi kokoukseen tyypillisesti saapui puoli tusinaa tavalla tai toisella epäilyttävän oloista ja henkilökohtaiselta hygienialtaan kyseenalaista mieshenkilöä.

Jarno Alander